Genom åren har vi både utvecklat egna unika lösningar som fungerar i vårt hårda nordiska klimat samt introducerat välfungerande teknik från övriga världen på den finländska marknaden.

Multispan plastblockhus

Steelmark Multispan är en beprövad robust blockväxthuskonstruktion som speciellt anpassats för finländska förhållanden.

Steelmark Multispan kan jämställas med glasblockhus men ger mycket bättre ventilationsmöjligheter samtidigt som de nyaste växthusfilmerna ser till att klimatet är optimalt för plantan.

Den dubbelsidiga antifogbehandlade EVA-filmen fästs i aluminiumprofiler och med ett fläktsystem blåses övertryck mellan plastfilmen. Således åstadkommer man ett mycket gott isoleringsvärde samtidigt som det är enkelt att installera och förnya plasten.

 

För att ge skugga är det även möjligt att ersätta sidor och tak med vit plast. Önskas bättre isolering i någon del av huset kan även sandwich-paneler användas i sidor eller tak.

Fördelar

Fördelar

Kort byggtid

5 ha färdigt monterat på uppskattningsvis 6-7 veckor.

 
 
Fördelar

Bra ventilation

De stora takluckorna gör att man får en hög ventilationskapacitet.

Fördelar

Skärminstallationer

Växthuskonstruktionen möjliggör en enkel installation av horisontella skärmar.

Fördelar

Spänd plast

Plasten i luckorna kan efterspännas tack vare den unika sträckningsmekanismen. Detta ökar plastens livslängd avsevärt.

 
 
 
 
Fördelar

Liten kondens

Den höga taklutningen förhindrar kondensvatten att droppa ner på plantorna.

Fördelar

Inga skadedjur

Ventilationsöppningarna kan utrustas med insektsnät för att hålla skadedjur borta.

växthusplast

Profilsystem för plasthus

Tunnelplasten blåses upp med övertryck vilket ger bra isoleringsvärde.

Tack vare vår egenutvecklade konstruktion med speciella aluminiumprofiler och plastlister går det snabbt och enkelt att byta plast.

Man kan även byta till vår aluminiumplastprofil på gamla träväxthus. Då slipper man använda fanérlister och spik för att fästa plasten. Med en PVC-list och vårt unika rullverktyg fästs plasten säkert och enkelt!

Som täckmaterial kan man även använda presenningsduk, vilket gör att byggnaden även kan användas som t.ex. lager- eller ridhall.

SM5 växthusplast

Specialanpassad i samarbete med Hyplast för finländska förhållanden.

Plastfilmen är koextruderad i tre skikt, vilket ger plasten styrka och oslagbara egenskaper jämfört med växthusplast från andra leverantörer.

I lager finns alltid 2,6 och 3,1 m bred tunnelplast, men vid större beställning kan även specialbredder för blockhus fås. Växthusplasten kan även fås i färdiga bitar färdigt anpassad för de vanligaste växthustyperna.

växthusplast_sm5

Fördelar

Fördelar

Värmeisolerande

Infraröd strålning som ger värmeförluster under natten reflekteras från kopolymererna i Steelmark SM5. Som ett konkret resultat av detta hålls nattemperaturen under Steelmark SM5 på en högre och stabilare nivå. Detta resulterar i högre plantaktivitet, större skörd och eliminering av nattfrost.

 
 
 
 
 
 
Fördelar

Enorm styrka

Eftersom Steelmark SM5 är koextruderad i tre skikt har den överlägsna egenskaper jämfört med vanliga UV-plaster. Den är lätt att montera tack vare att den är elastisk. Steelmark SM5 hålls spänd också under solhetta, är tät och skrynkelfri.

 
 
 
 
 
Fördelar

Antikondenstillsats

För att hindra att växter och plantor skadas av kondensdroppar som samlas under plasten nattetid, har Steelmark SM5 en antikondenstillsats i det innersta skiktet. I stället för att bilda droppar, bildas ett jämt skikt av fukt, som rinner ner längs plasten. Dessutom ger avsaknaden av droppbildning mer ljus.

Fördelar

Längre hållbarhet

Steelmark SM5 har utmärkta UV-motståndsegenskaper. Redan detta är skäl nog att välja Steelmark SM5 till ditt växthus. Dessutom är ljustransmissionen hos Steelmark SM5 exceptionellt hög jämfört med vanlig UV-plast.

Plastbyten

Vi utför plastbyten på växthus med vår plastprofil.


Vi skär på förhand till plasten enligt önskad längd för att snabba upp arbetet och hålla nere kostnaderna. Ta kontakt för offert!