Bioline Agrosciences

Biologiska produkter

Steelmark erbjuder våra kunder ett fullständigt utbud av biologiska nyttoprodukter med leveranser varje vecka.

Biologiska nyttodjur från Bioline

Med hjälp av biologiska nyttodjur kan man långt undvika användningen av kemiska bekämpningsmedel.


Biologiska nyttodjur begränsar angrepp av skadliga djur, sjukdomsalstrare och växter med hjälp av andra, nyttiga organismer, t.ex. mikroorganismer, eller insekter som hämmar skadeorganismerna. Steelmark erbjuder ett fullständigt utbud av biologiska nyttodjur med leveranser varje vecka.

Bioline Agrosciences logo

En av världens främsta leverantörer av biologiska nyttodjur


Bioline producerar och marknadsför ett brett utbud av ryggradslösa biologiska kontrollorganismer som används för bekämpning av insektsskadegörare i en mängd olika grödor. Bioline Agrosciences är en del av den multinationella odlarägda InVivo-gruppen.

Steelmark är officiell återförsäljare av Biolines biologiska nyttodjur i Finland. Tillsammans med Bioline hjälper vi dig hantera och undvika skadeinsekter i odlingen.

 
 
 
 
bioline_product_range
Categories (field_product_categories)

Gula limfällor

För att övervaka eller kontrollera skadedjur i växthus.


Djur som trips, bladlöss, sorgmyggor, parasitsteklar etc. attraheras av den gula färgen och fastnar på dem. Att hänga upp många gula limfällor är ett effektivt sätt att bekämpa flygande skadedjur. För bekämpning kan man enkelt använda gula limfällor på rulle.

Gula limfällor kan även användas för att övervaka hur mycket ohyra som finns i ett växthus. På limfällor finns ritade fyrkanter för att man enklare ska kunna uppskatta antalet skadedjur: Är det mer än 50 djur på ett ark, så räkna bara en mindre ruta och multiplicera sedan med antalet rutor på arket.

För att övervaka rekommenderas fem fällor per 1000 m² och för bekämpning en fälla per 2–20 m². I lager har vi limfällsark i två storlekar 40 cm × 25 cm och 25 cm × 10 cm, och rullar på 100 meter i bredderna 15 eller 30 cm.

Limfällor
botrispray

Botri-Spray

Naturligt medel för att täcka och torka bort gråmögelskador.


Botri-Spray är speciellt framtagen mot gråmögel på tomatstammar. De huvudsakliga ingredienserna är vegetabiliska såpor, eteriska oljor och växtextrakt. Produkten gör att sjukdomsalstrande svampsporer varken kan överleva eller expandera. Det infekterade området torkar ut och bli hårt, medan resten av plantan återhämta sig.

Användning:

  • Rengör inte det skadade området.
  • Skär inte bort det infekterade delarna utan ta bara bort de infekterade löven.
  • Täck det infekterade området 2-3 cm ovanför och 1 cm under såret.
  • Täck området med ett jämnt lager av produkten.
  • Låt såret torka.
  • Efter 72 timmar är sprejen eller gelen fullständigt torr.
  • Gråmöglet kan inte längre expandera eftersom såret torkar, vilket gör att plantan kan återhämta sig.

 

Scaniavital Silica

Skyddar och förhindrar angrepp på skadade plantdelar.


I tomat- och paprikaodling uppstår hela tiden sårytor efter bladärr, fruktanlag och klasärr som lätt infekteras av svamp och bakteriesjukdomar. Scaniavital Silica är en pasta som används på sårytor för att hindra och förebygga angrepp.

Scaniavital Silica pasta är speciellt utvecklat för tomatplantor, är en växtvårdande pasta som naturligt stärker växtcellerna vid skador på stammen.

Innehåll: hög halt av kisel tillsammans med kalcium, kalium, samt förtjocknings- och konserveringsmedel.
 

Scaniavital Silica