Tack vare vår mångåriga verksamhet i växthusbranschen har vi samlat på oss oerhört mycket praktiskt kunskap om växthus och växthusteknik.

Genom åren har vi både utvecklat egna unika lösningar som fungerar i vårt hårda nordiska klimat samt introducerat välfungerande teknik från övriga världen på den finländska marknaden.

Multispan plastblockhus

Steelmark Multispan är en beprövad robust blockväxthuskonstruktion som speciellt anpassats för våra nordliga förhållanden.

Den dubbelsidiga antifogbehandlade EVA-filmen fästs i aluminiumprofiler och med ett fläktsystem blåses övertryck mellan plastfilmen. Således åstadkommer man ett mycket gott isoleringsvärde samtidigt som det är enkelt att installera och förnya plasten. För att ge skugga är det även möjligt att ersätta sidor och tak med vit plast.

Steelmark Multispan kan jämställas med glasblockhus men ger mycket bättre ventilationsmöjligheter samtidigt som de nyaste växthusfilmerna ser till att klimatet är optimalt för plantan. Allt detta till ett avsevärt lägre pris jämfört med glasblockhus!

Fördelar

Fristående växthus

Tack vare vårt egenutvecklade konstruktion med speciella aluminiumprofiler och plastlister går det snabbt och enkelt att byta plast. Tunnelplasten blåses upp med övertryck. Luften leds längs ett rör uppe under takåsen och förgrenas ut till de olika sektionerna. Ett plasthus av denna konstruktion har därmed ett mycket gott isoleringsvärde.

Som täckmaterial kan man även använda presenningsduk, vilket gör att byggnaden även kan användas som en lager- eller ridhall.