Årets kalender 2018 har postats till våra kunder tillsammans med ett kundbrev.

För ungefär ett halvt år sedan stod vårt lager och kontor färdigrenoverade. Dessa investeringar var långsiktiga, men vi kan redan nu känna av en märkbar inverkan på verksamheten genom ett utökat produktsortiment samt trivsammare lokaler. Liksom 2017 kommer även 2018 att vara ett spännande år för vår del och vi vill nu dela med oss av våra senaste nyheter och vad som är på kommande!

Ständig utveckling av gödselsortimentet

Det sker en ständig utveckling av gödsel för professionellt växthusbruk och nya revolutionerande produkter dyker upp med jämna mellanrum. Ett exempel är Haifas nya kalksalpeter Prime som vi introducerade på den finska marknaden ifjol. Med högre koncentrat av kalksalpeter och nära obefintliga ammoniumnivåer bidrar denna gödsel till en jämnare pH-nivå.

Även SteelGrow NPK, som bara på något år tagit en avsevärd andel av den finländska marknaden, har vidareutvecklats så att den nu är bättre anpassad för recirkulering.

En annan nyhet är att vi nu, enligt önskemål från våra kunder, erbjuder även magnesiumsulfat från tyska Bittersalz. Denna gödsel kompletterar väl vårt nuvarande sortiment.

Cultilenes stenullsunderlag

Under hösten har Steelmark blivit officiell återförsäljare av Cultilenes produkter vilket medför säkrare service och ett mer omfattande produktutbud. Vi har alltid ett urval av Exact Air och Excellent-underlagen i lager, så snabba leveranser kan garanteras.

Genom att kombinera Cultilenes revolutionerande odlingsunderlag Exact Air och odlingskub Rootmax når du de bästa resultaten.

Trutina – det intelligenta vågsystemet

Trutina är ett komplett vågsystem från Gremon Systems. Systemet är förmånligt och enkelt att montera, och fungerar oavsett vilken klimatdator som används. Med hjälp av Trutina är det möjligt att noggrant övervaka och analysera bevattningen och plantornas tillväxt kontinuerligt. Det är även möjligt att mäta bland annat dräneringsprocenten i enskilda bevattningar eller över natten samt ledningstalet i avrinningen. Ett enkelt webbaserat system och appar för Android och iOS gör att systemet är nåbart överallt!

Pumpkärror och truckar

Bra pumpkärror och truckar är en förutsättning för att det dagliga arbetet i växthusanläggningen ska fungera smidigt. Steelmark säljer numera pumpkärror och truckar, även eldrivna. Dessutom säljer vi begagnade truckar och reservdelar.

Kundseminarium

Vi fortsätter som vanligt med vårt årliga vårseminarium. Även i år kommer konsulenter från både Cultilene och Haifa att berätta om den senaste utvecklingen inom branschen, ge praktiska odlingsråd, och mycket mer. Vi informerar om tid och plats inom kort på vår hemsida och via Facebook.

Facebook-sida

På tal om Facebook så har vi nyligen lanserat vår egen sida. Den finns på adressen: www.facebook.com/steelmark.fi Här kommer vi att publicera produktnyheterna samt odlingsråd från våra samarbetspartners. Så ta och gilla oss där för att hålla dig uppdaterad om det senaste inom näringen!

Ny försäljare

Vår tidigare medarbetare Tomas Grönvik har bytt jobb från och med årsskiftet, och under våren kommer vi att anställa en ny försäljare. Under denna tid kommer vi att jobba lika aktivt som tidigare för att upprätthålla samma goda service.

Årets produktkatalog

Alla våra produkter hittar ni i vår produktkatalog som skickats till våra kunder och som dessutom finns att läsa på vår hemsida. Årets upplaga utkommer senare i år.

Med förhoppningar om en bra odlingssäsong, 

Oy Steelmark Ab

Mikael Sjöbacka
050 376 7788 / mikael.sjobacka@steelmark.fi