Oy Steelmark Ab on toiminut kasvihuonealalla jo 40 vuotta, joten meillä on paljon kokemusta kasvihuoneista ja niiden tekniikasta. Vuosien mittaan olemme kehittäneet omia ainutlaatuisia teknisiä ratkaisuja, jotka soveltuvat pohjoisen pitkään, kylmään ja pimeään talveen.

Olemme myös ottaneet myyntiin muualla kehitettyjä ratkaisuja, jotka olemme huomanneet toimiviksi myös Suomen olosuhteissa.

Multispan-muoviblokkihuoneet

Steelmark Multispan on hyväksi havaittu ja pohjoisiin olosuhteisiimme erityisesti suunniteltu blokkihuonerakenne. Rakenne täyttää kovimmat eurooppalaiset laatuvaatimukset ja sopii erinomaisesti kukka- ja salaattiviljelmille.

Kaksipuolinen antifogkäsitelty EVA-kalvo kiinnitetään alumiiniprofiileihin ja muovikalvojen väliin puhalletaan ylipaine tuuletinjärjestelmällä.  Tällä tavoin saavutetaan erittäin hyvä eristysarvo samanaikaisesti kun muovin asentaminen ja uusiminen on yksinkertaista. Varjostus aikaansaadaan asentamalla valkoinen muovi sivuille ja kattoon. 

Steelmark Multispan ja lasiblokkihuoneet ovat tasavertaisia, mutta Steelmark Multispan antaa paljon paremmat ilmanvaihtomahdollisuudet samanaikaisesti kuin uusimmat kasvihuonekalvot antavat optimaalisen ilmaston taimille. Kaiken tämän saat huomattavasti halvemmalla hinnalla verrattuna lasiblokkihuoneisiin!

Edut

Itsenäiset kasvihuoneet

Meidän itse kehittämämme rakennusratkaisujen erityisine alumiinikehikkoineen ja muovilistoineen avulla on nopeata ja helppoa vaihtaa kasvihuonemuovi. Tunnelimuovi puhalletaan paikalleen paineen avulla. Ilma johdetaan putken sisällä ylös katonharjan alle ja sieltä paine leviää muihin osiin. Näin valmistettu kasvihuone on hyvin kosteudelta ja kylmältä eristetty.

Peitemateriaalina voidaan käyttää myös pressukangasta, jolloin rakennusta voi käyttää muuhunkin tarkoitukseen kuin kasvihuoneena. Olemme myyneet niitä esim. varastoiksi, ratsastushalleiksi ja minkki- ja kettuhalleiksi.