ScaniaVital Silica

Steelmark on Scania Vital -kasvivoiteen maahantuoja. Scania Vital on ruotsalaisen Bara Mineraler Ab:n kehittämä tuote, joka sisältää useita mineraaleja. Voidetta käytetään lähinnä lääkitsemään vahingoittuneita runkoja ja tomaatintaimia.

Tuotetta myydään pakkauksissa, joissa on kätevän tuubin lisäksi voiteen levittämiseen tarkoitettu sivellin.

Voide levitetään kasvin ”vihreälle” puolelle, siis puolelle, jolla vielä on hedelmiä ja lehtiä. Levittäminen tehdään parhaiten siveltimellä, tai käsin. Käsissä tulee tuolloin olla käsineet. Laita voidetta muutaman millimetrin paksuudelta vahingoittuneelle kohdalle sekä ympäri runkoa. Levitä voidetta myös muutama cm vahingoittuneen kohdan ylä- ja alapuolelle. Pese käsineet ja sivellin puhtaalla vedellä.

Voidetta on nyt myös saatavilla sinisenä, jotta se erottuu hyvin alueista, joissa harmaahometta ei ole käsitelty voiteella.

baramineralerEnemmän tietoa tästä. 


p1

Botri-Spray

Luonnollinen aine harmaahomeen peittämiseen ja kuivettamiseen.

Botri Spray on kehitetty erityisesti tomaatinvarsilla olevaan harmaahomeeseen. Pääasialliset ainekset ovat kasvissuopa, eteeriset öljyt ja kasviuutteet. Tuotteen ansiosta tautia aiheuttavat sieni-itiöt eivät jää eloon eivätkä leviä. Infektoitunut alue kuivuu ja muuttuu kovaksi kun taas loppuosa kasvista elpyy.

Käyttö

  • Älä puhdista vahingoittunutta aluetta.
  • Älä poista infektoituneita osia, mutta poista infektoituneet lehdet.
  • Peitä infektoitunut alue: 2-3 cm haavan yläpuolella ja 1 cm haavan alapuolella.
  • Levitä tasainen kerros alueelle, niin että se peittyy.
  • Anna haavan kuivua.
  • 72 tunnin jälkeen suihkute tai geeli on täysin kuiva.
  • Harmaahome ei voi enää levitä, koska haava kuivuu, jolloin taimi voi elpyä.

Kasvitautien ennakkotorjuntaan

Mycostop, Prestop ja Trianum edistää kasvua ja lisää sadon määrää terveissäkin kasvustoissa.

Mycostop

Mycostop on biologinen torjuntamenetelmä Fusariumia vastaan tomaattiviljelmillä. Mycostop torjuu myös kurkkuviljelmillä Pythiumia vastaan. Tämä torjunta-aine on 5, 10, 25 ja 50 gramman pakkauksissa. Ainetta annostetaan tomaatti- ja kurkkutaimille 5-8 g/1000 tainta.

Enemmän tietoa Mycostopista Verderan kotisivuilta.

Prestop

Prestop biologinen kasvinsuojeluaine ja torjuu kasvihuonekurkun mustapistemätää (Didymella) sekä harmaahometta (Botrytis) tomaatilla, paprikalla, kurkulla, mansikalla, koristekasveilla sekä pikkutaimilla. Saatavilla 100 ja 1000 gramman pakkauksissa.

Enemmän tietoa Prestopista Verderan kotisivuilta.

verdera

Trianum

Trianum suojaa kasvia sieniltä, kuten Fusarium, Pythium, Rhizoctonia ja Sclerotinia ja sen lisäksi se vahvistaa tainta ja auttaa sitä kasvussa. Trianum sisältää hyötysienen, Trichoderma harzianum, itiöitä.

Trianumia myydään 500 gramman pakkauksissa. Sitä pitää panna kasville heti istuttamisen yhteydessä, jotta saataisiin paras mahdollinen vaikutus.

trianumlogo